Romans: Het geweten van Roberto Doni

Informatie

Auteur: Giorgio Fontana

ISBN: 9789028425439

Uitgeverij: Wereldbibliotheek

2014

Prijs: € 19,90

Omschrijving

Een Afrikaanse immigrant wordt veroordeeld voor een schietpartij waarbij een Italiaans meisje verlamd is geraakt. Het hoger beroep in deze zaak wordt naar Roberto Doni toegeschoven, een ervaren magistraat die binnenkort hoopt te gaan genieten van een rustige oude dag ver buiten het hectische Milaan. De zaak lijkt eenvoudig; de immigrant heeft geen alibi en het slachtoffer heeft hem herkend als één van haar belagers.

Maar een journaliste weet Doni ervan te overtuigen dat hij de zaak grondig moet onderzoeken en neemt hem mee de achterbuurten van Milaan in, een wereld die ver afstaat van zijn luxeleven en het statige Paleis van Justitie. Wat hij daar ziet, dwingt hem te kiezen tussen de makkelijke weg en zijn geweten.

In 'Het geweten van Roberto Doni' legt Giorgio Fontana op meesterlijke wijze een groot moreel dilemma bloot en breekt daarbij steen voor steen de façade van de onpartijdige rechtspraak af.

'Het geweten van Roberto Doni' werd in Italië bekroond met de Premio Racalmare-Leonardo Sciascia, de Premio lo Straniero en de Premio Chianti.

Genomineerd DWDD april